Din varukorg

Totalt: 0:-  Ändra  Kassan 

FLUGFISKE på mitt sätt BIBLIOFIL
FLUGFISKE på mitt sätt BIBLIOFIL
FLUGFISKE på mitt sätt BIBLIOFIL

FLUGFISKE på mitt sätt BIBLIOFIL

Klingberg, Johan

Inbunden, 240 sidor
Settern
Artikelnr. 9789175866819

990:-


BIBLIOFILUPPLAGA

Bibliofilutgåva med vacker klotbandsväv och guldfoliering. Boken är numrerad och produceras i endast 200 exemplar. Signerad av författaren Johan Klingberg.

Boken är ett unikt samarbete mellan en rad stora namn i flugfiskevärlden.

Bakom bokens text och pedagogiska upplägg står Johan Klingberg, chefredaktör för tidningen Allt om Flugfiske.
Ulf Börjesson, en av landets absolut skickligaste fiske­fotografer, har tagit de fantastiska fotografierna i boken.
Anders Holm, chefredaktör på tidningen Fiskejournalen, står bakom bokens form och layout.
Johnny Hörberg, illustrerar boken på en otroligt detaljerad nivå.
Bakomliggande förlag är Bokförlaget Settern, som gett ut fiskelitteratur i snart 50 år.

Få friluftsintressen växer i lika snabb takt som intresset för flugfiske. I Sverige finns unika möjligheter som gör den uppskattade fiskemetoden möjlig, för alla som önskar pröva. Fullbokade nybörjarkurser landet runt vittnar om att allt fler rycks med i den positiva trenden. Att kasta och fiska med flugspö är både avkopplande och spännande. Men för att lyckas krävs att man lär sig flugkastets grunder och de viktigaste fisketeknikerna. Här får du genom pedagogiska instruktioner, varvade med tydliga bilder och illustrationer lära dig flugfiskets grundläggande kunskaper.

Bokens upplägg är unikt och lotsar nybörjaren från att utrustningen sätts samman och vidare fram till fiskevattnet. Genom pedagogiska instruktioner kan läsaren lära sig flugkastets viktiga grunder baserat på tydliga steg-för-steg instruktioner. Grundläggande knutar, val av de bästa fiskeflugorna och vilka miljömässiga faktorer som styr fisket finns tydligt klarlagt för att alla ska förstå. Bakgrunden till boken är baserad på författarens långa erfarenhet som flugfiskeinstruktör sedan slutet av 1980-talet. Hundratals deltagares alla frågor och problem har under åren format ett kursupplägg som passar alla. Samma kursupplägg följer som en röd tråd genom bokens alla kapitel.

Johan Klingberg tillhör flugfiskeeliten. Författaren är en efter­frågad föreläsare, och har lärt många att flugfiska genom sina kurser och med sina utbildningsfilmer. Johan Klingberg är ett känt namn efter många artiklar i både svensk och utländsk fiskepress. Johan jobbar som chefredaktör på tidningen Allt om flugfiske men hans ursprung som lärare är tydlig i hans pedagogiska sätt att skriva. Han har tidigare givit ut böckerna Pedagogisk flugbindning, Torrflugefiske Dagsländor och Torrflugefiske Nattsländor.