Din varukorg

Totalt: 0:-  Ändra  Kassan 

FLUGFISKE på mitt sätt
FLUGFISKE på mitt sätt
FLUGFISKE på mitt sätt

FLUGFISKE på mitt sätt

Klingberg, Johan

Inbunden, 210x270 mm,238 sidor
Settern
Rek.pris 395:-
Artikelnr. 9789175866703

339:-  299:-
Du sparar 12%


Flugfiske på mitt sätt av Johan Klingberg

Boken Flugfiske på mitt sätt besvarar hundratals frågor om flugfiske baserat på Johan Klingbergs mångåriga erfarenhet som flugfiskeinstruktör. Boken förklarar allt som flugfiskaren behöver veta, både för nybörjaren och de redan frälsta. Här beskrivs hur utrustningen fungerar, vilken som passar för olika situationer och naturligtvis vilka flugor som bör finnas i asken. Dessa kapitel varvas med pedagogiska instruktioner som förklarar flugkastet i detalj, knutarna som behövs samt de insekter du som flugfiskare bör hålla utkik efter.

Den moderna flugfiskaren har dessutom olika väl utvecklade strategier för olika miljöer och fiskarter. Här ges instruktiva tips för hur de olika fiskesätten bäst utförs i strömmande, stilla och vid kustnära vatten. Gäddfiskets ökade popularitet gör också det ämnet till ett självklart kapitel. För att utvecklas som flugfiskare bör man också känna till fiskens livsmiljöer och beteende, därför ges en vägledning i hur förutsättningarna skiljer sig mellan olika årstider och hur du måste anpassa din taktik och flugval därefter.

Intresset för flugfiske växer, och ständigt blir vi fler som fascineras över konsten att lägga ut den glatt färgglada fluglinan vid en sjö, ström eller kust i hopp om att få fisk. Är du nyfiken på flugfiskets underbara värld eller vill bygga på de kunskaper som du redan har – då är det här boken för dig.

Johan Klingberg har arbetat som flugfiske-instruktör i mer än 30 år och är mellan guidningarna redaktör för tidningen Allt om Flugfiske. Genom åren har han gjort flera populära instruktionsfilmer och detta är hans fjärde bok i ämnet. Han har tidigare givit ut böckerna Pedagogisk flugbindning, Torrflugefiske Dagsländor och Torrflugefiske Nattsländor.

Boken är ett unikt samarbete mellan en rad stora namn i flugfiskevärlden
Bakom bokens text och pedagogiska upplägg står Johan Klingberg, chefredaktör för tidningen Allt om Flugfiske.
Ulf Börjesson, en av landets absolut skickligaste fiske­fotografer, har tagit de fantastiska fotografierna i boken.
Anders Holm, chefredaktör på tidningen Fiskejournalen, står bakom bokens form och layout.
Johnny Hörberg, illustrerar boken på en otroligt detaljerad nivå.

Finns även som BIBLIOFILUTGÅVA