Din varukorg

Totalt: 0:-  Ändra  Kassan 

FISKENÄTTER på Finnmarksvidda

FISKENÄTTER på Finnmarksvidda

Isovaara, Bo

Inbunden, 170x240 mm,128 sidor
Settern
Rek.pris 220:-
Artikelnr. 9789175865201

129:-


Att upptäcka nya och fortfarande okända fiskevatten är drömmar som de flesta av oss sportfiskare har någonstans i djupen av våra själar. I denna, sin femte bok, tar författaren och sportfiskaren Bo Isovaara oss med på en sådan upptäcktsfärd.

Platsen är givetvis Finnmarksviddan. Varsamt låter författaren glänta på dörren till denna storslagna vildmark och inbjuder läsaren att slå följe med honom. Villebråden är storharren och inte minst rödingen, den kanske grannaste och mest fulländade av viddans alla skapelser, den som håller till i de mest undanskymda vattnen.

Det handlar om obanade stigar, smygfiske vid hemlighetsfulla jokkar och om spännande möten och överraskningar, som viddan ständigt tycks ha i beredskap för den besökande. Det handlar om vidunderliga fiskenätter under en glödande, blodmättad sol och om de villkor, som den storslagna naturen formar och som människan alltid har att anpassa sig efter.

Tiden står stilla, nutid blir dåtid. Ekon från det förgångna växer fram ur naturens säregna karghet, nuddar några ögonblick vid fiskarens medvetenhet, innan ett tyst och försynt uppblommande vak drar till sig uppmärksamheten.

Finns de fortfarande kvar, Finnmarkens storöringar? Eller är det harr... eller kanske en av de mest åtråvärda - rödingen?
Flugan dalar ned på blankfläcken, myggen surrar och tiden står stilla...