Din varukorg

Totalt: 0:-  Ändra  Kassan 

FISKELIV på Nordkalotten

FISKELIV på Nordkalotten

Isovaara, Bo

Inbunden, 170x240 mm,128 sidor
Settern
Rek.pris 240:-
Artikelnr. 9789175864822

218:-


Platsen är Nordkalotten och bytena de ädlingar som valt fjällplatåernas och de fjällnära skogarnas klaraste strömmar till sina livsmiljöer.

Fångstidéer för harr, öring, sik och lax presenteras i sina rätta sammanhang d v s invävda i skildringar av författarens egna fiskeupplevelser, vilka i boken sträcker sig från 1950-talets mitt och framåt. Sålunda beskrivs en augustinatts fullträff med en svart spinnare och hur detta, ett kvarts sekel senare ledde fram till utvecklingen av den ytterst fiskliga nattsländepuppan 86:an - hur denna fiskas och vilka övriga prövningar en nattfiskande entusiast kan råka ut för.

Den första kontakten med fisket i Finnmarken, där även fantasieggande spår efter Hans Lidman dyker upp, etableras och manar till fortsättning. Parallellt med dessa fiskeäventyr växer dock en allt tydligare hotbild mot sportfisket fram. Frågan ställs om vi även i framtiden kommer att kunna ägna oss åt denna hobby. Är kulmen redan nåd och passerad? Fakta står öppet, avgörandet överlämnas till läsaren.