Din varukorg

Totalt: 0:-  Ändra  Kassan 

PEDAGOGISK FLUGBINDNING
PEDAGOGISK FLUGBINDNING
PEDAGOGISK FLUGBINDNING
PEDAGOGISK FLUGBINDNING
PEDAGOGISK FLUGBINDNING
PEDAGOGISK FLUGBINDNING

PEDAGOGISK FLUGBINDNING

Klingberg, Johan

Inbunden, 290x210 mm,128 sidor
Settern
Rek.pris 395:-
Artikelnr. 9789175866260

249:-


Att binda sina egna fiskeflugor är både roligt och utmanande. Men för att lyckas krävs att man behärskar de grundläggande flugbindarteknikerna.

Här får du genom pedagogiska instruktioner, varvade med tydliga steg för stegbilder, lära dig att binda 12 stycken populära flugmönster.

Upplägget bakom boken är unikt och grundar sig mer på att du lär dig att binda flugor än att göra specifika flugmönster. För varje ny fluga du binder kommer du delvis att använda samma teknik som funnits med vid föregående flugor och ett eller två nya moment. På så vis utmanas och utvecklas du ständigt med nya bindtekniker och material, samtidigt som du repeterar ett tidigare. Genom att klara de tekniker som krävs för att göra bokens 12 olika flugmönster så kommer du att kunna göra de allra flesta flugmönster du behöver.

När du väl har lärt dig teknikerna som finns i boken kan du lugnt anta utmaningen att också göra de extra 18 flugmönstren som finns beskrivna med färgbild och innehåll i bokens sista kapitel.

Förutom rent flugbindningstekniska kunskaper, får du också ta del av spännande fiskeepisoder och om hur du bäst fiskar med den fluga som du just har bundit. Det märks tydligt att Johan Klingberg är flugbindare och utbildad pedagog, en pedagogik som genomsyrar hela boken.

Rikt illustrerad, med stämningsfulla och instruktiva foton. Fin presentbok!

"I denna nybörjarbok har Johan Klingberg valt ut tolv av de allra nödvändigaste teknikerna som en flugbindare behöver. Dessa tekniker presenteras progressivt, dvs. att varje avsnitt dels behandlar ett nytt bindmoment, dels repeterar förra avsnittets. Hur man tillämpar teknikmomentet på en specifik flugtyp illustreras dels med ett textavsnitt, dels med tolv till fjorton kommenterade steg-för-steg-foton. Det är dessa bildserier som är bokens egentliga behållning; bilderna är tydliga, lätta att förstå och enkla att tillämpa/...../Den rikt illustrerade boken (en fjärdedel av den är miljö- eller trofébilder) borde vara ett självklart val för flugbindningskurser men fungerar givetvis också för självstudier."

Om Pedagogisk Flugbindning
Mogens Jensen, Bibliotekstjänst, häfte 13117199