Din varukorg

Totalt: 0:-  Ändra  Kassan 

LAXFJÄLLET

LAXFJÄLLET

Lindroth, Sören

Inbunden, 170x240 mm,128 sidor
Settern
Rek.pris 275:-
Artikelnr. 9789175865935

89:-


Det går att räkna ut var, när och hur du lättare skall lyckas fånga fisken. Följ med Sören Lindroth; lär av hans misstag och ta del av all fakta!

Att flugfiske är fantastiskt och en lära för livet, råder det ingen större tvekan om och att det finns nog inget bättre "utbildningsställe" än det lilla, strömmande vattnet. Obarmhärtigt avslöjar det fel och brister hos den som utan kunskaper försöker närma sig. Lika givmilt skänkande är det mot den som lärt sig förstå och tolka de tecken, som så tydligt står skrivna i strömkanter och höljor.

Att prova sig fram, göra fel eller rätt och uptäcka svaren på de fiskets gåtor som döljer sig i vattnet, är förvisso en tung lång väg att vandra. En krokig väg, som när den väl rätas ut, är enkel att följa och som ger en livslång belöning när den följs på rätt sätt.
Det tog år av troget trampande, smygande och och trasslande längs ån innan det lossnade och jag började förstå lite av de sammanhang som styr livet i rinnande vatten, varför öringen väljer en plats framför en annan som ser identisk ut, varför det inte går att klampa omkring hur som helst. Helt plötsligt förstod jag att det inte bara berodde på tur om fisken skulle fångas, det gick att räkna ut både var, när och hur.

Boken är rikt llustrerad med författarens foton och uppbyggd kring korta historier om fiskeepisoder, platser och/eller flugor. Huvudsakligen om flugfiske, men även pimpel, spinnfiske och trollig omsnämns.