Din varukorg

Totalt: 0:-  Ändra  Kassan 

FÖDD FISKARE

FÖDD FISKARE

Johansson, Olof

Inbunden, 180x245 mm,250 sidor
Isaberg
Artikelnr. 9789176948583

229:-
REA: 115:-
Du sparar 50%


För 60 år sedan fick Olof Johansson sin första artikel publicerad i Sportfiskaren. Sedan dess har sportfisket varit hans passion och yrke. 1974 grundade han tidningen Fiskejournalen och fick vara med om att spegla och påverka utvecklingen av svenskt sportfiske under dess mest expansiva skede.

Sportfisket i Sverige har länge varit märkligt historielöst. Med denna bok har vi äntligen fått en skildring av dess utveckling från exklusiv sport för överklassen till en av våra mest folkkära fritidssysslor. Olof berättar om kust- och havsfiskets uppgång och fall, om laxfisket i Norge under 200 år, om flugspöts utveckling. Han går på djupet med frågan vad det är som gör fisket till en så fängslande och livslång passion och berättar om sin egen karriär inom sportfisket, fiskeorganisationerna och fiskepressen.

Varvat med de historiska tillbakablickarna tar Olof med läsaren på några av sina roligaste fiskedagar. Bland annat får vi följa med på turen då Olof utanför Marstrand fångade det som fortfarande är sportfiskets tyngsta registrerade fisk, en haj på 72kg.

I sin bok Född Fiskare skildrar Olof Johansson sportfiskets utveckling, mot allt mer raffinerade metoder och redskap, men också mot allt större problem för vattenmiljö och fiskbestånd. Allt varvat med härliga nappatag i svenska och fjärran vatten.