Din varukorg

Totalt: 0:-  Ändra  Kassan 

ÅLEVANGELIET: berättelsen om världens mest gåtfulla fisk

ÅLEVANGELIET: berättelsen om världens mest gåtfulla fisk

Svensson, Patrik

Inbunden, 278 sidor
Bonniers
Artikelnr. 9789100178017

219:-
REA: 110:-
Du sparar 50%


Hur mycket kan man veta om en ål? Eller om en människa?

Ålevangeliet är en bok om världens mest gåtfulla fisk. En fisk som gett upphov till ett alldeles eget mysterium inom naturvetenskapen, det som kallas "ålfrågan". En fisk som alla från Aristoteles till Sigmund Freud försökt förstå sig på, utan att lyckas. Och som nu dör ifrån oss, i mångt och mycket fortfarande en gåta.

Men Ålevangeliet är också en bok om författaren och hans far och hur ålen förde dem samman. En berättelse om ursprung, öde, livet och hur det bör levas. Samt om det som är livets sista och ofrånkomliga utmaning: hur man hanterar döden.


Ålevangeliet är en på alla sätt fantastisk bok och har redan innan den gavs ut i Sverige sålts till över trettio(!) länder. Ålen är en fisk som engagerar överallt där den finns och har funnits. Men bokens framgång beror knappast på ämnesvalet i sig, det är snarare hur Patrik Svensson skriver, och att han inte begränsat sig till någon enstaka aspekt. Zoologi, historia, litteratur och tradition förenas samtidigt som språket fängslar, och kombinationen gör att läsaren inte bara blir klokare, utan även känner sig klokare. 

Sandra Sandström, Litteraturmagazinet