Din varukorg

Totalt: 0:-  Ändra  Kassan 

VÄTTERN – Fisk och fiskare

VÄTTERN – Fisk och fiskare

Fall, Carl-Axel

Inbunden, 195 x 265 mm,233 sidor
Votum
Rek.pris 249:-
Artikelnr. 9789188435644

219:-  69:-
Du sparar 68%


Märkvärdiga Vättern

Stor, djup och med kristallklart vatten. Vättern är på många sätt en märkvärdig sjö. Det mest unika hittar man kanske ändå under ytan. Ingen annan sjö i Sverige har en sådan mångfald av värdefulla fiskarter.

I den här boken får du möta kunniga fritidsfiskare och även några av sjöns yrkesfiskare. Mellan fiskeäventyren får du också kunskap om fiskevården i sjön. Den har varit mycket lyckosam.

Vättern är ett naturligt skafferi som om det beskattas med sans kan förbli ett sådant också för kommande generationer.

I Vättern kan du gratis fiska harr, röding, öring och lax. Du kan fiska stor gädda, färggranna abborrar och andra arter. För tjugo år sedan intog signalkräftan Vätterns bottnar på bred front. Sjöns krypande guld har fått fart på fisket för både yrkesfiskarna och för allmänheten.

Låt dig inspireras av erfarna fiskare som berättar om var fisken finns, hur den beter sig och hur den ska fångas.  

Carl-Axel Fall, journalist och tidigare chefredaktör på Sveriges Natur, Naturskyddsföreningens tidning. Har även varit projektledare för flera av Naturskyddsföreningens årsböcker och medverkat i Turistföreningens publikationer. Som frilansjournalist skriver han mest om bostäder, miljö och fiske. Fritidsboende utanför Motala. Detta är hans första egna bok.