Din varukorg

Totalt: 0:-  Ändra  Kassan 

KUSTNÄRA FISKE  - Spinn och mete

KUSTNÄRA FISKE - Spinn och mete

Inbunden, 200x275 mm,254 sidor
Settern
Rek.pris 360:-
Artikelnr. 9789175865737

199:-


Området, där land och hav möts, bjuder på klart vatten, massor av plats och ro för en stilla kontemplation. Dessutom finns det fiskemöjligheter för alla smaker nära kusten. I denna bok får du en grundlig vägledning i valet av kustfiskeredskap, massor av fisketips samt närporträtt av kustens rovfiskar och deras bytesdjur. Vi tittar på de många olika formerna av kustfiske och går på djupet med dels naturlig, dels artificiella beten.

Följ med på en resa under vattenytan, genom bränningar, tångskogar, bandtångsbälten och längs karga klippkuster på jakt efter kustens havsöring, torsk, sej, makrill och många andra fiskarter.

Redskapsval: Haspelrullar, multiplikatorrullar, spön, kläder och farkoster.
Spinnfiske: Från UL-redskap till kraftig spinnutrustning, skeddrag, jiggar och wobbler.
Surfcasting: Rätt utrustning, kastteknik och fisketips.
Båtfiske: Uptide, downtide, pirkfiske och trolling.
Fiskeplatser: Öppna sandkuster, klippkuster, pirer och hamnar, tidvattenbiotoper, tångskogar, bandtångsbälten, musselbankar och braclvattenbiotoper.
Fiskar: Havsöring, torsk, makrill, horngädda, plattfisk, havsabborre, multe och många fler. Grundlig beskrivning av ca 30 arter. Biologi, föda, fiskeplatser och fisketips - riklir information ges om varje art.

Denna gång gäller det kustfiske med spinn och mete - livligt beskrivet i faktaspäckad, lättsam text och med många vackra foton. Berättelser och fakta - utrustning, kastteknik, naturliga och konstgjorda agn, bra fiskeplatser, fiskar, fisketips och fisketeknik.

Michael Jensen, fotograf och författare, fortsätter sin fiskefaktabokserie kallad Under ytan, på grund av att han har fotograferat fiskar, deras byten och miljöer också under vattenytan. Detta ger en ny dimension åt fiskebokläsaren, som får uppleva en ovanlig värld som inte ses när han/hon är ute på sitt fiske. Det ökar också kunskapen och berikar därmed det praktiska fisket.