Din varukorg

Totalt: 0:-  Ändra  Kassan 

DÄR FISKESTIGEN SLUTAR Carsten Lorange – ett vildmarksöde

DÄR FISKESTIGEN SLUTAR Carsten Lorange – ett vildmarksöde

Landström, Owe

Inbunden, 175x240 mm,120 sidor
Settern
Rek.pris 320:-
Artikelnr. 9789175866499

179:-


DÄR FISKESTIGEN SLUTAR – Carsten Lorange ett vildmarksöde


Där fiskestigen slutar – True crime – en fiskerelaterad gåta som ännu i dag, ett halvt sekel senare, fortfarande förbryllar och fascinerar.

Med förord av Gunnar Westrin.

En fredagskväll i slutet av augusti 1961 hittas en död man i ett tält vid en avlägsen jokk i norra Finland. Utanför tältet ligger ett flugspö och en kastrull utslängda. Några av tältlinorna är lösa. Mannen ligger ovanpå sin sovsäck. Kroppen är utmärglad och de nakna fötterna sargade. Ögonen är öppna men ansiktet fridfullt. I bakfickan har han en bläckpenna. Hans dagbok rymmer kortfattade kryptiska anteckningar och mystiska kartor över guldfynd. Tvärs över sista sidan står skrivet, som om det var hans sista meddelande; "det måste vara något fel på kartan. Carsten Lorange Bodalsvägen 45 Lidingö". 

Flugfiskaren, författaren och vildmarksvandraren Carsten Lorange får några korta notiser i tidningarna. "Lidingöbo funnen död i lappmark". Länsman Juhani Lihtonen vid finska polisen slutför sin utredning. Inget brott misstänks. Hans enkla lägenhet töms och städas ur. Ingen bemödar sig om att skriva en dödsruna.

Ett år senare hittar några finska scouter en gammal fälttornister nedströms Carstens sista läger. En försenad och misslyckad flaskpost som bara färdats några hundra meter. I den ligger en beskrivning av ett dödligt nödläge och hans sista rop på hjälp.

Vad hände Carsten Lorange?