JAKTENS SJÄL

Bengtsson, Göran
Inbunden, 215x290 mm,176 sidor
Settern
Artikelnr. 917586517-3

299:-
VIP-pris 249:-

Bli VIP-medlem nu

Jaktens själ är inte en renodlad jaktbok utan en bok för alla naturintresserade, som försöker fånga upp de delar av jaktens innersta väsen, som det kanske numera talas för lite om: Kärleken till viltet, naturen, den egna jaktmarken, hunden, respekten för allt levande och stunderna på passet när man är utlämnad åt sina egna tankar.
 

Idag, när våra liv styrs av snabba kast på aktiebörser världen över och vi satt prislapp på tiden, behöver vi stänga av mobiltelefonen som piper eller burrar i fickan, slå oss ner på våra pass och låta jaktens själ få oss att bli ursprungliga människor igen.

Boken Jaktens själ har Magnus och Göran med avsikt låtit bestå av många fria bilder, ackompanjerade av fristående, korta texter. Detta för att man inte ska behöva plöja genom boken från pärm till pärm, utan titta lite här, läsa lite där och kunna lägga boken ifrån sig, för att återvända till Jaktens själ.


Tilldelas Svenska jägareförbundets kulturpris 2000

Med fantasi och inlevelse har författaren Göran Bengtsson och fotografen Magnus Nyman gjort en bok som beskriver både jakt och natur på ett annorlunda och nytt sätt.

   Korta och inspirerande texter och vackert ljussatta bilder ger utrymme för egna tolkningar av händelser både i naturen och inom jakten. Med underfundighet och värme beskrivs människor och djur på ett sådant sätt att de ger utrymme för betraktarens egen fantasti.

   Bilderna och texterna följer inte varandra som i en vanlig bok. De speglar var för sig en värld som tillsammans blir en naturlig helhet och en upplevelse av naturen.

Priset delades ut på Elmia Game Fair 2000.

 

"Denna jaktbok är inte som andra. Den är bättre." Bertil Lundvik, Svensk Jakt

"Prosa som stundom lutar åt poesi och med en fantastisk samling foton" Dan Rosengren, Norra Skåne

"Lite text och ett mycket fint och intressant bildmaterial gör denna bok njutbar." B-E Swahn, BLT

"Det är en utomordentligt vacker bok, väsentligen baserad på ett i stora stycken unikt fotomaterial" Sven Mathiasson, Kungsbacka Tidning

"Man tager en blændende forfatter og en stjernefotograf... Nogenlunde sådan må det svenske forlag have tænkt, og resultatet er mesterligt." Knud Ernsted, Jagt & Natur

"Det är en bildberättelse om människan, hunden och viltet som är gjord med finess och känsla av två personer som förstår att uppskatta jakten på rätt sätt" Per-Ola Holm, Vestmanlands Läns Tidning

"Ett praktverk om jakt" Niklas Gustavsson, Nordvästra Skånes Tidningar


Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Google+

Prenumerera på nyhetsbrev

Trevliga böcker och väldigt bra service! /Bengt

Ikoner footer
^ Upp ^