FISKE I NORDEN

Inbunden, 240x270 mm,312 sidor
Norstedts
Artikelnr. 9789113023571

249:-
VIP-pris 229:-

Bli VIP-medlem nu

Niclas Andersson Red

Vill du veta var man med störst framgång fiskar abborre i Danmark, öring i Norge, röding i Sverige eller gös i Finland? Svaret finns i Fiske i Norden - ett praktverk med allt en sportfiskare kan önska sig i form av artfakta, metoder och inspiration.

I Norden har vi unika möjligheter till ett framgångsrikt fiske. Variationen är stor och sträcker sig från de danska slättlandsåarna till Norges smaragdgröna laxälvar via Sveriges fjällandskap och Finlands tusentals insjöar. Man räknar med att sportfisket har flera miljoner utövare i de nordiska länderna och årligen kommer hundratusentals sportfisketurister hit för att pröva lyckan.

Fiske i Norden är ett praktverk som samlar några av Nordens mest kunniga skribenter och fotografer med sportfiske i alla former som specialitet. Ett stort antal fiskemetoder presenteras - från mörtfiske med hemmagjort spö till avancerat flugfiske efter lax, havsfiske efter uer i Nordnorge, pimpelfiske efter röding i norra Finland och storgäddan i svenska insjöar.

Boken har som utgångspunkt de 30 mest intressanta och fångade arterna, som till exempel lax och havsöring, mört, abborre, gädda, makrill och röding. Varje art presenteras i ett eget kapitel med uppgifter om levnadssätt, fortplantning, föda och var i respektive land just denna fisk är vanligast. Här finns också praktisk information om var och när respektive art hugger, ingående beskrivningar av lämplig teknik och utrustning samt webbadresser där du för varje art och land kan hämta aktuella upplysningar om tider och priser. I ett avslutande kapitel behandlas sportfiskets framtid och det ansvar sportfiskare har för såväl arternas framtid som miljön vid och i våra fiskevatten.

Boken är rikt illustrerad med över 600 färgfoton och teckningar. Här finns många fantastiska naturbilder från Nordens mest attraktiva fiskeplatser.


Fiske i Norden kan användas som ett uppslagsverk över Nordens bästa fiskevatten eller läsas kapitel för kapitel, land för land och art för art. Oavsett om man är nybörjare på jakt efter grundläggande kunskap eller erfaren fiskare som endast söker vägledning inför en kommande resa finns svaren här.

 


Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Google+

Prenumerera på nyhetsbrev

Trevliga böcker och väldigt bra service! /Bengt

Ikoner footer
^ Upp ^