EFTERSÖK PÅ KLÖVVILT

Tham, Mikael
Inbunden, 175x217 mm,200 sidor
Norstedts
Artikelnr. 9789113032795

229:-
VIP-pris 199:-

Bli VIP-medlem nu

Eftersökshundens dressyr

Eftersökshundens träning
Här får du lära dig grunderna för att själv spåra upp ett skadat klövvilt. En olycka kan inte göras ogjord - men att spåra upp och avliva det skadade viltet sätter stopp för lidande.

Boken tar upp det mesta om eftersök på klövvilt och hur eftersökshunden tränas.Vill du har initierad kunskap om träningsmetodik, skottplatsundersökningar, viltets uppträdande efter skottet - så är det boken för dig.

Bland det mest obehagliga som kan hända en jägare är att skadskjuta ett villebråd. För alla ansvarskännande jägare är det helt naturligt att göra allt som står i dennes makt för att förkorta det skadade djurets lidande. Men det hjälper inte bara med att "vilja" när det gäller, det måste också finnas kunskap.

Att göra jägarmässiga och effektiva eftersök och ha tillgång till effektiva eftersökshundar blir allt viktigare för svenska jägare.
Eftersök på klövvilt vänder sig till jakt- och jakthundsintresserade som vill lära sig mer om skottplatsundersökning, eftersökshundens arbete och hur klövviltet uppträder efter skottet.I synnerhet är den skriven för dem som vill syssla med eftersök och ge sin hund en omfattande eftersöksträning.

Här beskrivs på ett pedagogiskt sätt hur man ger hunden en grundläggande spårträning och sedan vidareutbildar den till "totverbeller" och "totverweiser", på svenska ungefär "dödskällare" respektive "rapportör". En utbildningsmetod som har sitt ursprung i Tyskland, därför används ofta de tyska termerna även i Sverige.

Alla hundar kan jaga, men det finns vissa raser som är mer lämpade för jakt än andra. I ett av bokens avsnitt presenteras de olika jakthundsraserna och deras specialiteter.

 


Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Google+

Prenumerera på nyhetsbrev

Trevliga böcker och väldigt bra service! /Bengt

Ikoner footer
^ Upp ^