Din varukorg

Totalt: 0:-  Ändra  Kassan 

Svampboken 161 svampar i skog och mark

Svampboken 161 svampar i skog och mark

Inbunden, 216 x 155 mm,192 sidor
ICA
Artikelnr. 9789153427827

139:-
REA: 70:-
Du sparar 50%


Tänk dig att enkelt och snabbt kunna avgöra om en svamp är ätlig eller inte. Med bokens snabbnyckel till 100 ätliga svampar är detta möjligt. Med bara ett fåtal steg provar du dig fram. ¨

Denna bok porträtterar ca 160 av de vanligaste svamparna i skog och mark. Efter inledningen, som bl.a. beskriver vad en svamp är, hur svampar förökar sig och hur man plockar och tar hand om svamp, följer den översiktliga nyckeln "Lär dig känna igen 100 ätliga svampar". Boken avslutas med ett kapitel om garnfärgning med svamp, en litteraturförteckning och ett register. Huvuddelen av boken består annars av artbeskrivningar av svamparna. Dessa delas in i kapitlen Soppar, Buksvampar, Kantarellsvampar, Skivlingar, Övriga svampar samt Färgningssvampar. Artbeskrivningar ger bl.a. information om var man hittar svampen, hur den ser ut, om den är ätlig eller inte och om det finns svampar som den kan förväxlas med. Till varje artbeskrivning hör ett tydligt färgfoto som visar svampen i sin miljö.

Klas Jaederfeldt har en gedigen kunskap om svamp. Fram till år 2005 ansvarade han för Naturhistoriska Riksmuseets svampherbarium och han har dessutom ingått i Artdatabankens "svampkommitté". I dag är han pensionär och anlitas som ledare vid svamputflykter, som svamprådgivare och som svampinventerare. Han är också ordförande i Södertälje svampklubb.