Din varukorg

Totalt: 0:-  Ändra  Kassan 

GOTT MED SVAMP

GOTT MED SVAMP

Nylén & Wrange

Inbunden, 150x150 mm,96 sidor
Natur och Kultur
Artikelnr. 9789127356627

89:-


PLOCKA SÄKERT LAGA LÄCKERT

Bo Nylén &Eva Wrange

Att komma hem med en välfylld svampkorg medför en särskild lyckokänsla. Men det är också då som arbetet börjar. Svampen ska examineras en gång till, rensas och sorteras. Efter en riklig svampskörd behövs det också flera recept att variera sig med. Här presenteras de 12 populäraste matsvamparna i text och bild och ett 30-tal läckra svamprecept.

Svamplasagne på Karl-Johan, sallad på blandsvamp med vitlöksdressing och kinesiska kremlor i sherry är bara några av recepten i boken. Här finns också tips på hur man går tillväga för att ta till vara på svampen på bästa sätt. Karl-Johan kan t ex med fördel skäras tunt och antingen torkas eller lösfrysas på en bricka innan den paketeras. Eller också kan de torkas, men metod som också passar mycket bra för toppmurklor, trattkantareller och stolt fjällskivling. Man kan alltså ha tillgång till god svamp året runt!

Varje svampart beskrivs utförligt och information om växtplats och plocktid ges också. Även de 5 farligaste svamparna beskrivs - så att man kan undvika att få med någon sådan i svampkorgen.