Din varukorg

Totalt: 0:-  Ändra  Kassan 

Till fjällens ände - med slädhundar från Åre till Treriksröset

Blom, Nicklas
Inbunden, 275 x 255 mm,199 sidor
Votum
Artikelnr. 9789187283703

269:-


Till fjällens ände - med slädhundar från Åre till Treriksröset

 

1 300 km vildmark, 39 dagar, 8 draghundar, 1 fotograf.

Nicklas Blom hade en storslagen vision: att med hundspann ta sig från Åre norrut hela vägen till Treriksröset, nästan 1 300 kilometer genom väglösa fjällområden, storskogar, naturreservat och nationalparker.

Inte många kände till hans planer, han ville inte berätta om dem eftersom sannolikheten att han skulle misslyckas var ganska stor. Och han var trött på alla äventyrare som skickar pressmeddelanden innan de ens har lämnat hemmet. Sedan följde 39 dagar som blev en spännande följetång, med små färdrapporter och bilder skickade via mobil och e-mail där batterierna gick att ladda och täckningen var bra. Med andra ord ganska sällan. På dagarna fotade och filmade han snöstormar, gnistrande glaciärer, kämpande hundar. Under kvällarna i tältet skrev han dagbok om det han upplevt - och den tillvaro som han hade lämnat bakom sig. Till sist nådde han målet, Treriksröset och sedan den norska Atlantkusten.

Nicklas berättelse är en klassisk äventyrsberättelse - och samtidigt en historia fylld av filosoferande kring den tillvaro som han lämnade bakom sig, och vildmarken han ser omkring sig dag efter dag. Men framför allt är detta en inspirerande historia om hur kort steget kan vara från dröm till verklighet.

I början av 2015 sändes också hans dokumentär på SVT: "Heading north - en enkel resa"