Din varukorg

Totalt: 0:-  Ändra  Kassan 

Kokvinnorna

Kokvinnorna

Inbunden, 256 x 245 mm,160 sidor
Votum
Artikelnr. 9789185815418

179:-
REA: 90:-
Du sparar 50%


Uppföljaren till Hästmannen
 

Kokvinnorna Inger och Britt har båda viljor av stål och är färgstarka personligheter som det har varit ett rent nöje att få lära känna, säger fotografen Peter Gerdehag som under många år dokumenterat de bägge kvinnornas vardag och liv.

Kokvinnorna är något så ovanligt som handmjölkerskor och förmodligen de allra sista som levererar sin handmjölkade mjölk till mejeriet, som kör upp till deras halländska höjder med den stora tankbilen.

Boken visar två mycket märkliga kvinnoöden i en döende kulturtradition. Turerna har blivit många under åren som Peter följt kvinnorna. Som fotograf har han insett att man bör passa sig noga när man har att göra med stora, tunga, nyckfulla och hornbeprydda kreatur. Maj-Ros, Liselotte, Lilly, Stina, Kalven-Lille, den oerhört älskade stuten Fille och arvtagaren Lill-Fille är några av namnen på de röd-vita innevånarna i den gamla lagården. Många av dem är lika egensinniga personligheter som Kokvinnorna!


Alla är de utrotningshotade av den nya tidens krav, tidens gång och människans förgänglighet.
Kokvinnorna kan ses som uppföljare till Hästmannen och har visats som dokumentär i SVT


Peter Gerdehag, naturfotograf, regissör, dokumentärfilmare, författare och föredragshållare. Han har tilldelats ett flertal priser och utmärkelser som natur- och landskapsfotograf, bland andra Smålandsakademins nationella Linnépris, LRF:s Stora Kulturpris, Årets Naturfotograf av Naturvårdsverket samt pris för bästa filmfoto för filmen om Hästmannen.

 


Liknande produkter

KOSTERHAVET

KOSTERHAVET

199:-
REA: 100:-
Du sparar 50%
FÅGELMÖTEN JAG MINNS

FÅGELMÖTEN JAG MINNS

229:-
REA: 115:-
Du sparar 50%
En by invid älven : Om människotiden

En by invid älven : Om människotiden

239:-
REA: 120:-
Du sparar 50%