Din varukorg

Totalt: 0:-  Ändra  Kassan 

FÅGELMÖTEN JAG MINNS

FÅGELMÖTEN JAG MINNS

Inbunden, 240x270 mm,187 sidor
Votum
Rek.pris 320:-
Artikelnr. 9789185815777

229:-
REA: 115:-
Du sparar 50%


"Vad är det som gör att vissa saker etsar sig djupare in i minnet än andra? Under alla år måste jag haft tusentals möten med fåglar. Inte minns jag alla de gånger jag mött flugsnapparen, stenknäcken, talgoxen, inte ens de havsörnsmöten jag haft. Men vinterörnen som slog ner i den av vinden pinade tallen på skärgårdsön minns jag. Och andra tillfällen. Vissa upplevelser, vissa fågelmöten, har fastnat och sitter hårt förankrade i mina hjärnvindlingar.
 

Mitt mål har aldrig varit att komma med i trehundraklubben. Jag kan i och för sig förstå den fascinationen, den formen av samlande, men det är inget för mig… nej, de fågelmöten jag minns hänger ihop med andra orsaker, med upplevelser där mina andra sinnen fått spela med, som ljud, dofter, ljus och så fåglarnas beteende."


Leifs fascination för naturen har funnits sedan barnsben. När han började söka i minnet efter fågelmöten blev han förvånad över vad han fann. Många upplevelser låg långt tillbaka, det första när han bara var fem sex år gammal. Det ena efter det andra väcktes till liv - och tack vare Leifs minnen får vi i Fågelmöten jag minns ta del av hans fantastiska "återskapade minnen", i ord men framför allt i färg och form, och kan tillsammans med honom återuppleva dessa stunder igen och igen…


Så sätt dig tillrätta. Öppna dina sinnen och boken - och njut av alla naturens färger och ljud som strömmar över bokens sidor!


44 akvareller och 44 oljemålningar, en blyertsteckning och två litografier - 49 speciella fågelmöten.

 

Konstnären Leif Liljeblad har i praktverket Fågelmöten jag minns lyckats skapa en fin harmoni av text och bilder. I boken, som ges ut av Votum&Gullers förlag, får läsaren följa med från svenska storskogars tjäderspel, via öländska strandängar till Afrikas savanner. Men Afrikas gamar hör till undantagen. Istället är det möten med svenska fåglar som dominerar denna trevliga bok där konstnärens tilltalande målningar i akvareller och olja är det som först fångar läsarens uppmärksamhet.Men också texterna är välskrivna. Med hjälp av dem får vi följa med Liljeblad till intressanta fågelmöten med storlom och trana, strömstare och kungsfiskare, samt ytterligare en lång rad bland de dryga 90 målningarna och 49 olika fågelminnen som boken innehåller.

Recension i Svensk Jakt nr 7 Juli 2012 av Jan Henricson

Kunder köpte även


Liknande produkter

VILDA NORDEN

VILDA NORDEN

249:-
REA: 125:-
Du sparar 50%
Småland - en kärleksförklaring

Småland - en kärleksförklaring

229:-
REA: 115:-
Du sparar 50%
UT I NATUREN

UT I NATUREN

269:-
REA: 135:-
Du sparar 50%