Din varukorg

Totalt: 0:-  Ändra  Kassan 

Snöleopard

Snöleopard

Borling, Jonathan Fleischman, Ja

Inbunden, 280 x 245 mm,184 sidor
Votum
Rek.pris 280:-
Artikelnr. 9789187283093

249:-


En dröm om att finna de vilda bergens skygga kattdjur - en dröm om att rädda snöleoparden.

Följ med på ett storslaget äventyr i norra Indiens och nordvästra Pakistans bergsdalar där Jan Fleischmann och Jonatan Borling letar efter den mytiska snöleoparden. Som ett grått spöke smyger den i bergen på sin jakt efter vildgetter.

Snöleoparden är ett djur som alltför få människor har sett i vilt tillstånd och än färre har lyckats fotografera. De träffar forskare, spårare och stugägare som alla försöker rädda snöleoparderna, upplever den hårda naturen i bergen hos Kalashfolket i nordvästra Pakistan och hos invånarna i Ladakh i norra Indien.

Vi får även veta vad som görs i Sverige där zoologerna samarbetar med utländska bevarandeorganisationer, så att vi kan sam­existera med de magnifika rovjduren.

Ur boken:
- På spaning efter Himalayas grå spöke: utbredning, dess naturliga miljö och bergens folk.
- Snöleoparden - kan den räddas?
 Bevarandeprogram inom Snow Leopard Conservancy (SLC) och Snow Leopard Trust samt intervjuer och om framtiden för katten.
- Hot: jakt, illegal handel med levande djur, pälsar och kroppsdelar till läkemedelshandeln.
- Fakta om djuren som lever i snöleopardens närhet: blåfår, sibirisk stenbock, skruvhornsget, lammgam, tibetansk varg.
- Vad säger buddhisterna? I främst Tibet användes delar av snöleopardens päls som klädesplagg av både de äldre och yngre männen. Efter ett tal av den nuvarande Dalai Lama inför tusentals anhängare upphörde modet.

En bok om älg