Med näbbar och klor

Lindén, Lena M
Inbunden, 230 x 254 x 20 mm,143 sidor
Votum
Artikelnr. 9789187283468

219:-
VIP-pris 199:-

Bli VIP-medlem nu

~~Nordens Ark och kampen för hotade djur

Lena M Lindén är biologen som genom tillfälligheternas spel fick chansen att utveckla Nordens Ark från en första förflugen tanke till dagens verksamhet med ett sjuttio­tal djurarter i hägn, närmare hundratusen besökare per år och fältverksamhet runt om i världen - från den svenska fjällvärlden till stäppen i Mongoliet.
 I dag är verksamheten på den gamla storgården Åby i Bohuslän internationellt respekterad, och del av en global kraftsamling för att rädda hotade djurarter.
 Den där höstkvällen 1986 när allting började hade ingen en aning om vart resan skulle leda, allra minst Lena själv. Det hon hade var ett djupt engagemang, för att inte säga en kärlek, till djur, i synnerhet katter. Och ett löfte till sig själv att aldrig mer misslyckas. En gång är tillräckligt.
Med näbbar och klor är en personlig och humoristisk berättelse om hur fågelskådaren som inte visste vad en resultaträkning var startade och byggde upp en verksamhet från grunden och som idag har 50 anställda och en omsättning på 50 miljoner. Den handlar om hinder och möjligheter, om kriser och framgångar, om djur och människor. Och inte minst om rädsla och konsten att övervinna den.

En bok om älg


Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Google+

Prenumerera på nyhetsbrev

Trevliga böcker och väldigt bra service! /Bengt

Ikoner footer
^ Upp ^