MITT FISKEÅR

Olsson, Janne
Inbunden, 140 x 205 mm,91 sidor
Natur och Kultur
Artikelnr. 9789127069190

29:-
VIP-pris 19:-

Bli VIP-medlem nu

Hur man når framgång med sitt fiske året om – hur fisken påverkas av årstidsväxlingarna och vilka höjdpunkter man har att vänta. Råd och tips om vilka redskap som bäst används vid olika fiske.

 

På många sätt är sportfiske den perfekta hobbyn, och varje årstid har sin speciella tjusning. Janne Olsson, välkänd fiske- och naturskribent och fotograf, visar i den här boken hur man når framgång i sitt fiske året om. Han berättar om hur fisken påverkas av årstidsväxlingarna och vilka höjdpunkter man har att vänta vid de olika årstiderna. Han ger även många värdefulla råd om vilka redskap som bör användas vid olika fiske.

 

Ur innehållet:

 

•Vårfisket är ofta ett överraskningarnas fiske. Det är då som de stora fiskarna, som man ofta inte ser till annars lockas av betet. Läs om den huggalna gäddan, braxen, gös på spinn och mete.

•Sommarens höga temperaturer sätter rotation på abborren, som är en utpräglad värmeälskare. Den jagar ofta fram i ytvattnet, vilket ger chans till verklig fiskefest på lätta redskap. Sommaren är även en utmärkt tid för bäckmete.

•Hösten bjuder en final för fisket i öppet vatten, med exempelvis flugfiske efter höstharr. Havsöringen är i toppkondition efter näringskuren i havet, och ger fruktsamt fiske i vattendragen under hela hösten.

•Under vintern kan alla attraktiva fiskeplatser nås utan hjälpmedel, vilket öppnar möjligheter till verkligt givande fiske – både att pimpla, angla och meta. Kikmetet är en av isfiskesäsongens absolut största attraktioner.


Särskilt intressant för
sportfiskare.

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 


 


 


Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Google+

Prenumerera på nyhetsbrev

Väldigt tillmötesgående personal och snabb leverans. Jag kommer tillbaka! /Olof
Ikoner footer
^ Upp ^