Kommande paket

Nästa paket för VIP-kunder i vår Bokklubb är:

Du som är VIPkund och medlem i vår bokklubb erbjuds följande titlar i ditt nästa paket. (Beroende på vilken avdelning du är med i – jakt eller fiske). Du som är intresserad av att bli VIP-kund kan läsa mer här.

 

Självklart kan du handla på settern.se, utan att bli VIPkund och medlem i vår bokklubb. Men då får du inte specialerbjudande till extra förmånligt pris.
 

 

____________________________________________________________________________________________________

 

FISKE 17-4 – april/maj

 

FLUGFISKELIV i strömmande vatten

Någon gör det för att fånga den största, rekordfisken. Andra fiskar av sociala skäl, en hobby i en härlig gemenskap där man tråkar den fisklöse, hjälper den otursförföljde och delar djupsinnigheter både inom och utom kasthåll. Sedan finns förstås naturromantikerna som blir ett med naturen när de kommer ut, prylgalningarna, bråttomfiskarna och en massa andra typer. Allihop mer eller mindre rubbade, men med en sak gemensam – kärleken till fiskandet med fluga.
 

Detta är en bok om flugfiske, konsten i sin enklaste form att lura en vacker fisk att ta en konstgjord fluga. Men egentligen handlar det om mycket mer. En salig blandning av upplevelser, spänning, samhörighet, naturkänsla, galenskap, insektselände, drömfiskar, småfiskar, hällregn, hål i vadarbyxorna och en massa annat.
 

Boken handlar om själva fiskandet, och om fisken som vi så gärna vill fånga. Harren till exempel, strömmens eleganta överlevnadskonstnär. Och öringen, den skygga enstöringen, våra drömmars fisk. Alla insekterna, vad är det egentligen som händer i det magiska kläckningsögonblicket, då när fisken blir alldeles galen? Boken vill förmedla något av den glädje och de upplevelser flugfisket ger, kanske också lite kunskap och helst även leda till en fundering över vad vi gör med spöet i hand. Följ alltså med på en fisketur på jakt efter harr och öring.

 

VIPpris 239:- 

 

HEDSTRÖMMEN
 

Bergslagens flugströmmar Hedströmmen
 

Timo Kanerva tar oss, tillsammans med sina vänner, med på fisketurer till sina hemmavatten i Bergslagen. Hedströmmen vid Bernshammar är ett spännande och intimt vatten, som rinner fram i en vild ravin med sandnipor, stenblock och nedfallna träd.


Möjligheten att kunna åka på en dagstur eller kanska bara över kvällen är det som gör hemmavattnet med dess närhet så värdefullt. Timo älskar öringfisket och smyger gärna ensam längs ån en tidig morgon men gillar även fisket med en kamrat.


Hedströmmen är ett av de klassiska vattnen i Berglagen och här har det erbjudits fiskemöjligheter sedan länge.


I bonusmaterialet får vi utrustnings- och flugtips till fisket i Hedströmmen.

Hedströmmen är den första av tre delar i filmserien Bergslagens flugströmmar, som även innehåller Sverkestaån och Kolbäcksån.

Utgivningsår: 2017

 

VIPpris 189:-

 

____________________________________________________________________________________________________

 

JAKT + FISKE 17-5JF   –  Juli/Augusti

 

KRÄFTBOKEN
Kräftorna • Fisket • Maten

Det är få förunnat att få äta de svenska flodkräftorna. Istället äter vi den inplanterade signalkräftan eller importerade sorter. Få tänker nog på var kräftorna som vi äter kommer ifrån och hur fisket går efter dem går till.

 

I kräftboken har journalisterna Albin Boman och Viktor Meidal gått ner på djupet för att berätta om de fyra vanligaste kräftsorterna som vi äter i Sverige det vill säga signal-, flod-, röd sump- och havskräfta.

 

I fem reportage beskriver författarna hur fisket går till och vilka diskussioner som förs om kräftor. Kräftboken tar oss igenom Sverige men också utomlands till Andalusien i Spanien, där den röda sumpkräftan fiskas intill stora risfält.

 

Boken avslutas med tretton recept signerade kocken och cateringdrottningen Denise Larsson. Där hon förutom att tillföra traditionella kräftrecept visar på fler användings­områden för kräftor, till exempel kräftcheesecake och gruyeregratinerade havskräftor!

 

Inbunden, 195 x 245 mm,135 sidor

Artikelnr     9789198289824

VIPpris 179:-  

 

 

 

 

Lätt och säker SVAMPPLOCKNING

En välfylld svampkorg ger en härlig lyckokänsla! I boken guidas du med text och bild, för att lära dig att känna igen de läckraste svamparna. De är alla vanliga och lätta att artbestämma. Metoden är helt säker. Allt du behöver göra är att följa de enkla råden. Även vana svampplockare känner ofta stor osäkerhet men följer du bokens anvisningar kan du plocka och äta läckra svampar utan oro och tvivel.

 

Tips finns också om hur man förvarar och tillagar svamp på olika sätt, till exempel genom att torka eller frysa in svampen.

 

På bokpärmens insida finns ett fältkort som du kan ha med ut i svamp­skogen för att plocka de ätliga och utsökta svamparna.

 

Inbunden, 195x245 mm, 128 sidor

Artikelnr     9789163191565

 

VIPpris 149:- 

 

 

 

 

 

 

För JAKT-medlemmar kommer även:

Pyrsch & Drevjakt del 3

Mikael Tham

Två av Michaels stora passioner här i jägarlivet är smygjakt på dovskovlar och drevjakt på klövvilt!

 

I denna jaktfilm får han utlopp för båda delar i fantastiska viltrika sydsvenska jaktmarker. Följ med på drevjaktspassen där viltet duggar tätt – och ansmygningar där pulsen stiger för varje steg! Vi får även följa med när han guidar Alexandra till att skjuta sin första hjort, och med all nervositet och spänning som det innebär.

 

I filmen pyrschar Micke till sig två riktigt fina medaljhjortar, och det skjuts även fyra hjortar som inte är medalj, samt vildsvin, hjort och rådjur på drevjakterna.

 

Speltid: 69 minuter    

Artikelnr     DT31

VIPpris 169:- 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

Prenumerera på nyhetsbrev

Väldigt tillmötesgående personal och snabb leverans. Jag kommer tillbaka! /Olof
Ikoner footer
^ Upp ^