Kommande paket

Nästa paket för VIP-kunder i vår Bokklubb är:

Du som är VIPkund och medlem i vår bokklubb erbjuds följande titlar i ditt nästa paket. (Beroende på vilken avdelning du är med i – jakt eller fiske). Du som är intresserad av att bli VIP-kund kan läsa mer här.

 

Självklart kan du handla på settern.se, utan att bli VIPkund och medlem i vår bokklubb. Men då får du inte specialerbjudande till extra förmånligt pris.
 

____________________________________________________________________________________________________

 

JAKT 17-3J  –  mars/april

 

Den svenska kusten

Den svenska kusten är 230 mil från Strömstad till Torneå. Landskapet är växlande från Bohusläns karga övärld, Skånes sandstränder, Ostkustens frodiga öar till Haparandas skärgård. I många stycken en unik natur, men också känslig för människans påverkan. Övergödning och gifter är ett par av hoten, kraftiga stammar av säl och skarv hotar fisket.
 

Sedan urminnes tider har jakten haft stor betydelse för skärgårdsbefolkningen. I boken följer vi några kända kustjägare som visar hur man ska gå till väga för att lyckas. Lockjakt på säl med den legendariske Sven Nilsson, skarvjakt med Karl-Gustav Ottosson, ejderjakt utanför Smögen med Ove Svanberg, minkjakt med Erik Rödström, med flera.

 

Boken är skriven av Per Klaesson och Sven-Gunnar Lunneryd. Per Klaesson är fotograf, skribent och biolog. Han har under fyrtio års tidarbetat med reportage i svenska och norska jakttidskrifter, dessutom givit ut ett flertal böcker kring natur, jakt och hundar. Sven-Gunnar Lunneryd är sälforskare vid SLU, Statens Lantbruksuniversitet. Sven-Gunnar är en av landets främsta experter när det gäller frågor kring kustens biologi och en flitig jägare.

VIPpris 219:-  

 

 

 

Jakt & Eftersök 2  (dvd)

I Jakt & Eftersök 2 är en uppföljare i Rasmus Liljeblad filmserie där man genom en hundförares perspektiv får följa med ut på spännande jakter och eftersök.

 

Filmen speglar likt den första filmen hundarbetet, skottet samt eftertänksamhet. Vildsvinsjakten och eftersök är alltid något som legat Rasmus varmt om hjärtat och i filmen skildrars dramatiska scener med vildsvinet som motståndare

 

VIPpris 229:- 

 

 

 

 

 

____________________________________________________________________________________________________

FISKE 17-4 – april/maj

 

FLUGFISKELIV i strömmande vatten

Någon gör det för att fånga den största, rekordfisken. Andra fiskar av sociala skäl, en hobby i en härlig gemenskap där man tråkar den fisklöse, hjälper den otursförföljde och delar djupsinnigheter både inom och utom kasthåll. Sedan finns förstås naturromantikerna som blir ett med naturen när de kommer ut, prylgalningarna, bråttomfiskarna och en massa andra typer. Allihop mer eller mindre rubbade, men med en sak gemensam – kärleken till fiskandet med fluga.
 

Detta är en bok om flugfiske, konsten i sin enklaste form att lura en vacker fisk att ta en konstgjord fluga. Men egentligen handlar det om mycket mer. En salig blandning av upplevelser, spänning, samhörighet, naturkänsla, galenskap, insektselände, drömfiskar, småfiskar, hällregn, hål i vadarbyxorna och en massa annat.
 

Boken handlar om själva fiskandet, och om fisken som vi så gärna vill fånga. Harren till exempel, strömmens eleganta överlevnadskonstnär. Och öringen, den skygga enstöringen, våra drömmars fisk. Alla insekterna, vad är det egentligen som händer i det magiska kläckningsögonblicket, då när fisken blir alldeles galen? Boken vill förmedla något av den glädje och de upplevelser flugfisket ger, kanske också lite kunskap och helst även leda till en fundering över vad vi gör med spöet i hand. Följ alltså med på en fisketur på jakt efter harr och öring.

 

VIPpris 239:- 

 

HEDSTRÖMMEN
 

Bergslagens flugströmmar Hedströmmen
 

Timo Kanerva tar oss, tillsammans med sina vänner, med på fisketurer till sina hemmavatten i Bergslagen. Hedströmmen vid Bernshammar är ett spännande och intimt vatten, som rinner fram i en vild ravin med sandnipor, stenblock och nedfallna träd.


Möjligheten att kunna åka på en dagstur eller kanska bara över kvällen är det som gör hemmavattnet med dess närhet så värdefullt. Timo älskar öringfisket och smyger gärna ensam längs ån en tidig morgon men gillar även fisket med en kamrat.


Hedströmmen är ett av de klassiska vattnen i Berglagen och här har det erbjudits fiskemöjligheter sedan länge.


I bonusmaterialet får vi utrustnings- och flugtips till fisket i Hedströmmen.

Hedströmmen är den första av tre delar i filmserien Bergslagens flugströmmar, som även innehåller Sverkestaån och Kolbäcksån.

Utgivningsår: 2017

 

VIPpris 189:-

 

 

 

 

 

 
 

Väldigt tillmötesgående personal och snabb leverans. Jag kommer tillbaka! /Olof
Ikoner footer
^ Upp ^