Kommande paket

Nästa paket för VIP-kunder i vår Bokklubb är:

Du som är VIPkund och medlem i vår bokklubb erbjuds följande titlar i ditt nästa paket. (Beroende på vilken avdelning du är med i – jakt eller fiske). Du som är intresserad av att bli VIP-kund kan läsa mer här.

 

Självklart kan du handla på settern.se, utan att bli VIPkund och medlem i vår bokklubb. Men då får du inte specialerbjudande till extra förmånligt pris.
 

____________________________________________________________________________________________________

 

JAKT  17-6J   –  Sept/Okt

 

VILDSVIN
52 utsökta rätter från tryne till svans

 

Vildsvin har, innan de hamnat på våra tallrikar, livnärt sig på det som naturen har att erbjuda. Rätt tillagad har denna relativt nya råvara stora möjligheter. Hela grisen går att ta tillvara och i den här boken får man veta hur man gör det på allra bästa sätt.

Läsaren får också följa med författarna och bokens eminente fotograf, Stefan Wettainen, på vildsvinsjakt i Malexanderskogarna. Det fällda vildsvinet räckte till bokens samtliga 52 recept!

Så här skriver bloggen Älgflugornas herre:
Jag tycker att boken har det ultimata upplägget för jägaren. Den utgår nämligen i princip från styckningsdetaljer och boken är skriven av två kockar som succesivt lagat sig igenom ett vildsvin. Därav underrubriken, från tryne till svans... Mellan de olika recepten finns på några ställen, textuppslag om jakt, hundar och vildsvinens biologi.
 
Recepten är av varieande svårighetsgrad, och där är en intressant blandning av klassiska och nya recept. Alla är märkta med en symbol som visar svårighetsgraden. Lite extra roligt tycker jag att det är att inte mindre än 6 korvrecept, ja faktiskt även blodkorv!

 Häftad, 200x220 mm, 166 sidor

Artikelnr      9789187785009

VIP-pris 179:-  

 

 

 

SVENSK VARGJAKT NR 2

Första filmen blev en succé – nu kommer ännu fler spektakulära jaktsekvenser som saknar motstycke! Vi följer återigen med Jonas Lännbjer & Rasmus Boström med vänner under jakten i de snötäckta värmländska skogarna, och vi får även massor av kunskap och tips om hur man lyckas med vargjakten på bästa sätt.

 

Vargen upprör, men om vi skall kunna förvalta den i likhet med alla andra viltslag behöver vi känna till dess beteende för att kunna göra det på ett etiskt och ansvarsfullt sätt.

 

Speltid 108 minuter
Artikelnr      7350065733393

 

VIP-pris 219:-

 

 

 

 

____________________________________________________________________________________________________

 

FISKE  17-7F   –  Nov/Dec

 

TORRFLUGFISKE - DAGSLÄNDOR

Johan Klingberg

DAGSLÄNDOR

Flugfiske är en friluftsaktivitet där proffs och nybörjare kan umgås och där upplevelsen är både avkopplande och fylld med spänning. Att binda sina egna fiskeflugor är både roligt och utmanande. Men för att lyckas krävs att man känner till de viktigaste bindteknikerna.
   Här får du genom pedagogiska instruktioner, varvade med tydliga steg för stegbilder, lära dig att binda fler än 20 olika torrflugor för strömmande vatten.


Bokens upplägg är unikt och du lär dig både att binda de bästa torrflugorna, samtidigt som du får veta hur du skall fiska med dem. Bindteknikerna som visas kan dessutom användas till att binda andra, helt nya flugor. Boken är alltså i lika hög grad en inspirationskälla som en fiske- och flugbindningsinstruktion.  Dessutom får du lära dig vid vilka olika situationer respektive fluga bäst används, i långsamma strömmar eller i de snabba forsarna.
När du väl har lärt dig att binda en av flugorna så finns det dessutom flera färgvarianter att fortsätta med. På så vis finns ständigt nya utmaningar som utvecklar din flugbindning framåt.
Förutom rent flugbindningstekniska kunskaper, får du också ta del av spännande fiskeepisoder.


Johan Klingberg tillhör flugfiskeeliten. Författaren är en efter­frågad föreläsare, och har lärt många att binda flugor under workshops och med sina utbildningsfilmer. Johan Klingberg är ett känt namn efter många artiklar i både svensk och utländsk fiskepress.
   Johan jobbar som chefredaktör på tidningen Allt om flugfiske men hans ursprung som lärare är tydlig i hans pedagogiska sätt att skriva. Han har tidigare givit ut boken Pedagogisk flugbindning och varit redaktör för boken Flugbindning – flugfiskarens favoriter.

Artikelnr. 9789175866635

VIP-pris 219:- 

 

 

SVERKESTAÅN
 

Bergslagens flugströmmar

Timo Kanerva tar oss, tillsammans med sina vänner, med på fisketurer till sina hemmavatten i Bergslagen. Sverkestaån ringlar sig fram i riktig vildmark och närheten till naturen är påtaglig. De stora flyttblocken ger ån och omkringliggande skogar dess karaktär.


Möjligheten att kunna åka på kortare fisketurer är det som gör hemmavattnet med dess närhet så värdefullt. Timo älskar detta fiske och vid ån blir det ensamma stunder med naturen som sällskap, men även trevliga möten med fiskekamrater.

 

Sverkestaån är ett av de klassiska vattnen i Berglagen och efter en tid i dvala har nu ån återuppväckts av en samling entusiaster.


I bonusmaterialet får vi utrustnings- och flugtips till fisket i Sverkestaån.

 

Sverkestaån är den andra av tre delar i filmserien Bergslagens flugströmmar, som även innehåller Hedströmmen och Kolbäcksån.

 

VIP-pris 189:-

 
 

Prenumerera på nyhetsbrev

Väldigt tillmötesgående personal och snabb leverans. Jag kommer tillbaka! /Olof
Ikoner footer
^ Upp ^