3 X Vilthantering med Thomas Ekberg

Ekeström, Peter / Ekberg, Thomas
Inbunden, 
Settern
Rek.pris 777:-
Artikelnr. 3TE

747:-  399:-





Thomas Ekberg, en av Sveriges mest publika jägare med massor av tv-filmer om jakt, har levt med och för jakten sedan barnsben. En av hans deviser är att vilt ska vårdas hela vägen från skogen till köket. Att ta hand om vilt efter skottet är inte bara ett intresse, det är en självklar del av hans yrke som jägare.

Genom åren har han lärt av andra men också format egna metoder. Mycket handlar om detaljer, men det är detaljer som påverkar slutresultatet, det rätt hanterande, det passade, sotade, flådda, hängmörade och styckade viltet.

I den här bokserien visar Thomas Ekberg hur han gör för att det vilt vi fäller i skogar, på fält och över vatten ska bli ett så välsmakande kött som möjligt. Till sin hjälp har han Peter Ekeström, jägaren, skribenten och fotografen, som i text och bild förmedlar kunskapen.

 

VILTHANTERING - ÄLG
Häng med på bokresan om Älg, Rådjur & Dovvilt, Vildsvin, Fågel & småvilt. Lär dig Vilthantering med Thomas Ekberg och i denna boken lär du dig att stycka älg! Med böckerna i denna serie lär du dig allt du behöver veta om styckning!

Älgen vårt mest älskade vilt!

 

VILTHANTERING - VILDSVIN

Boken handlar om passningen i skogen, om transporten av fällt vilt, om konsten att flå, om den viktiga mörningsprocessen och, inte minst, om att kunna stycka köttet. Det saknas kunskap i vilthanteringen efter skottet. Det är en brist. Den bristen är skälet till boken Vilthantering med Thomas Ekberg – VILDSVIN.

Det här är den tredje boken i serien där Thomas Ekberg tillsammans med författaren och fotografen Peter Ekeström beskriver hur en fungerande vilthantering går till. Från stunden efter skottet, genom passning, sotning, flåning och mörning ända fram till det färdigstyckade köttet klart för tillagning.
– Allt det vi visar är anpassat till de förhållanden och de omständigheter helt vanliga jägare lever med. Ska den här kunskapen kunna nå ut, för viltets skull, måste det vi presenterar vara möjligt för läsaren att göra själv.
Ett exempel är att Thomas visar både hur man passar vildsvin i skogen och hemma i slaktboden.
– Ska man göra en bok om vilthantering av vildsvin, då ska den innehålla allt, säger Thomas.

Hundratals bilder, utförliga men kortfattade instruktioner och beskriv­ningar, råd och tips om allt från förvaltning av och tillvara­tagande av vildsvinet, det nygamla viltet som definitivt kommit tillbaka för att stanna, det är vad ”Vilthantering med Thomas Ekberg – Vildsvin” kan erbjuda. – Och den kunskapen behövs, det är jag alldeles säker på, säger Thomas Ekberg.

 

VILTHANTERING - RÅDJUR & DOVVILT

Det handlar om passningen i skogen, om transporten av fällt vilt, om konsten att flå, om den viktiga mörningsprocessen och, inte minst, om att kunna stycka köttet.
– Jag har sett mycket under mitt jägarliv och jag vet att det generellt saknas kunskap i vilthanteringen efter skottet. Det är en brist.
Den bristen är skälet till boken Vilthantering med Thomas Ekberg – Rådjur & dovvilt. Den andra boken i en serie av fyra, där Thomas förklarar och visar hur man kan ta hand om vilt på ett sätt som verkligen fungerar i praktiken, som fungerar i en helt vanlig svensk jägares vardag. De övriga i serien heter Älg, Vildsvin och Fågel & småvilt.
– Jag vill visa att vilthantering kan vara enkel och praktisk, samtidigt som slutresultatet, maten på tallriken, blir så mycket godare.


Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Google+

Prenumerera på nyhetsbrev

Trevliga böcker och väldigt bra service! /Bengt

Ikoner footer
^ Upp ^