KRÄFTBOKEN Kräftorna - Fisket - Maten

Inbunden, 195 x 245 mm,135 sidor
outdoorbooks
Artikelnr. 9789198289824

199:-
VIP-pris 179:-

Bli VIP-medlem nu





Det är få förunnat att få äta de svenska flodkräftorna. Istället äter vi den inplanterade signalkräftan eller importerade sorter. Få tänker nog på var kräftorna som vi äter kommer ifrån och hur fisket går efter dem går till.

I kräftboken har journalisterna Albin Boman och Viktor Meidal gått ner på djupet för att berätta om de fyra vanligaste kräftsorterna som vi äter i Sverige det vill säga signal,flod,röd sump- och havskräfta. I fem reportage beskriver författarna hur fisket går till och vilka diskussioner som förs om kräftor. Kräftboken tar oss igenom Sverige men också utomlands till Andalusien i Spanien, där den röda sumpkräftan fiskas intill stora risfält.

Boken avslutas med tretton recept signerade kocken och cateringdrottningen Denise Larsson. Där hon förutom att tillföra traditionella kräftrecept visar på fler användingsområden för kräftor, till exempel kräftcheesecake och gruyeregratinerade havskräftor!


Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Google+

Prenumerera på nyhetsbrev

Väldigt tillmötesgående personal och snabb leverans. Jag kommer tillbaka! /Olof
Ikoner footer
^ Upp ^